ЛАЗАРОПОЛЕ ФОТО МИНАТО 34

Фотографијата ја испрати Биби Мијак
Род Жепчески
07. 06. 1939 год. Белград,- од лево
Милорад Аритоновски од Тресонче и
Исо Мартиновски Жепчески од Лазарополе
Посвета од горната фотографија
(07.06.1939г-Белград)
Милорад Аритоновски од Тресонче и
Исо Мартиновски Жепчески од Лазарополе
1930 год. Исо М. Мартиновски Жепчески
Лазарополе 1926г. од лево кон десно:
Исо, Ивана Негрева Мартиновска и
Мелентије-Меле Мартиновски Жепчески
Браќата Спасе, Аврам, Исо во центар најстар, близнаци Ѓуре и Ѓорѓе Жепчевски,
сликани во Кавала 1934 год.
1952год. лево на десно горе Риста, Исо, Ѓорѓе, Доста,Спасе,доле лево Цвета, дете-Славка, Меле, дете Анка; фамилија Жепчевски

1953 год. Лево кон десно Ристе, Виктора, Христина Риста-Исовица,Крсте, Ѓорѓе, Доста, Ѓуре, Ѓуревица, доле лево Ивка, Славка, Митко, Натка фам. Жепчевски
07.08.1955год. Лазарополе. Свадба на Аврам Жепчески -Мартиновски и Спаса Слзданоска. Првите 6 од лево инфо? Морфа, Крсте, Спаса невестата, Аврам-младоженецот, Јордан, Риста-Исовица, Исо, дедо Меле, баба Цвета, Ѓорѓе фам. Жепчески. Жена и деца на крај инфо?
1920 год. - тројца браќа од лево кон десно Жепчески; Мелентије (Меле) 25.03.1881 -1960г.,Стамат 1873 - 1934,Теофил (Тофе)  од татко Ѓуре Мартиноски Жепчески починат 12.05.1921г.
1912год. Иванка 1890-1926 и Меле 1881-1960год. Мартиновски Жепчески

ЛАЗАРОПОЛЕ ФОТО МИНАТО

Се извинуваме доколку при именувањето на одредени слики се појавуваат определени грешки, Ве уверуваме дека тоа не е сторено со намера, туку од незнаење. Воедно ги замолуваме сите Лазоровци, особено оние кои што потекнуваат од луѓето и фамилиите кои што се на сликите, оние кои што имаат добра волја и можност да ни испратат слики од нивните семејни албуми, при проследувањето на сликите да ни испратат и одредени податоци за нив. Кои личности се наоѓаат на фотогарфиите (или за кои семејства се работи)и доколку е можно да се определи нивниот временски период. Сметаме дека тоа во многу ќе придонесе за средување на овие наши заеднички „Лазороски албуми“, како и да им ја искажеме нашата почит на нашите предци, со внесување на што е можно по прецизни податоци за нив.
Однапред Ви благодариме на сите.
НАПОМЕНА ФОТОГРАФИИТЕ СЕ ПОСТАВУВААТ ПРВО НА БЛОГОТ ЗА ЛАЗАРОПОЛЕ / ПОТОА СЕ ПОСТАВУВААТ НА ФБ СТРАНАТА НА БЛОГОТ


© 2008-2018 lazaropolee.blogspot. All rights reserved

Превземањето на содржините на lazaropolee.blogspot.com ® е дозволено доколку се наведе изворот со линк од блогот: статијата-текст (само 50 зборови), фотографија или видео  кое се превземена.

ТЕШКИОТ ЖИВОТ НА ЛАЗОРОВЕЦОТ

Povratesko,s. Lazaropole

Macedonia Time Lapse - Sunset after Snowfall HD - Lazoropole - Kolevski Voislav - Vojce

Macedonia Time Lapse - Panorama of Lazoropole HD *** Kolevski Voislav - Vojce

ИЛИНДЕН 2012_МАЈОВЦИ_МАНУКОТ

Lazaropole Sokolica Лазарополе Соколица

Крсте Коловски - автор на фреските од Св. Димитрија

Св. Јован Бигорски

Св. Јован Бигорски
www.bigorski.org.mk

MAKEDONIJA PAT

MAKEDONIJA PAT
МАКЕДОНИЈА ПАТ

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана
www.ilinden-tirana.com

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!
Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река! ДАДЕТЕ ВАШ ПРИДОНЕС, ПОТПИШЕТЕ ЈА ПЕТИЦИЈАТА! Save Nacional Park Mavrovo!!! Make your contribution please SIGN THE PETITION!

Blog Post