На Бош (III)

На Бош

Меѓу сиромашните има два типа на луѓе: едни на кои им ја вадат маста и други на кои маста им е извадена!

Не преполнувајте му ја чашата на народот, предвреме ќе ви истече мандатот.

Онаму каде што владее колективното лудило, паметниот поединец го сметаат за обичен лудак.

Синдромот на самоуништување ќе исчезне оној момент кога ќе се уништиме!

Постојат два типа на луѓе, едни кои се цврсто залепени за врвот и други кои што ништо не може да ги одлепи од дното!

Сепак многу полесно е да се излезе на крај со луѓе лоши отколку со кодоши!

Народот кој нема ни трамвaj ни метро, кој како ќе стигне... го вози!

Европските врати ќе ни се отворат дури тогаш кога ќе го најдеме клучот за излез од балканските!

Clip from Jadran Film 1948 production. This version of Teskoto is from the village of Lazaropolje

ТЕШКИОТ ЖИВОТ НА ЛАЗОРОВЕЦОТ

Povratesko,s. Lazaropole

Macedonia Time Lapse - Sunset after Snowfall HD - Lazoropole - Kolevski Voislav - Vojce

Macedonia Time Lapse - Panorama of Lazoropole HD *** Kolevski Voislav - Vojce

ИЛИНДЕН 2012_МАЈОВЦИ_МАНУКОТ

Lazaropole Sokolica Лазарополе Соколица

lazaropole winter 2009

Крсте Коловски - автор на фреските од Св. Димитрија

Св. Јован Бигорски

Св. Јован Бигорски
www.bigorski.org.mk

MAKEDONIJA PAT

MAKEDONIJA PAT
МАКЕДОНИЈА ПАТ

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана
www.ilinden-tirana.com

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!
Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река! ДАДЕТЕ ВАШ ПРИДОНЕС, ПОТПИШЕТЕ ЈА ПЕТИЦИЈАТА! Save Nacional Park Mavrovo!!! Make your contribution please SIGN THE PETITION!

МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ

МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ
ВИСТИНА СЕ РОДИ

Blog Post