На Бош (V)

На Бош

Единствени што кај нас работат со жар се скараџиите.

И во пазарната економија едни продаваат станови, други продаваат книги, а трети ни ја продаваат татковината.

Дајте му на народот леб ако сакате да си легне на брашно.

За да се реши проблемот на седење крај празна трпеза, организираме тркалезна маса.

Кај што се користи религијата како опијум масите се како дрогирани.

Оние што лежат во дебела сенка законите ги носат а народот стенка.

На оние што се вртатат како сончогледи се им оди како по масло.

Кога видоа дека е зелен, го скинаа.ТЕШКИОТ ЖИВОТ НА ЛАЗОРОВЕЦОТ

Povratesko,s. Lazaropole

Macedonia Time Lapse - Sunset after Snowfall HD - Lazoropole - Kolevski Voislav - Vojce

Macedonia Time Lapse - Panorama of Lazoropole HD *** Kolevski Voislav - Vojce

ИЛИНДЕН 2012_МАЈОВЦИ_МАНУКОТ

Lazaropole Sokolica Лазарополе Соколица

Крсте Коловски - автор на фреските од Св. Димитрија

Св. Јован Бигорски

Св. Јован Бигорски
www.bigorski.org.mk

MAKEDONIJA PAT

MAKEDONIJA PAT
МАКЕДОНИЈА ПАТ

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана
www.ilinden-tirana.com

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!
Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река! ДАДЕТЕ ВАШ ПРИДОНЕС, ПОТПИШЕТЕ ЈА ПЕТИЦИЈАТА! Save Nacional Park Mavrovo!!! Make your contribution please SIGN THE PETITION!

Blog Post