*КРЕАТИВЕН ВИКЕНД* СЕ "СЕЛИ" ВО PARIS

*

"Ако некој од Вас познава некој во Париз, може да му ја препорача оваа дешавка...", објави на групата за КРЕАТИВЕН ВИКЕНД првиот човек и долгогодишен организатор на оваа културна манифестација (или како многумина што ја нарекуваат комуникација и креативност во природа) почитуваниот Јован Ламбевски. Едноставно сите дела создадени на сите досегашни креативни викенди, кои што се одржале во Лазарополе, ќе бидат презентирани на еден од најактивните алтернативни простори и тоа во "градот на светлината". Презентацијата ќе се одржи на 15.10.2014 година и "ќе преставува досега најмасовно преставување на македонски уметници надвор од Македонија" - (збр. Јован Ламбевски), дела од над 200-та македонски уметници. Овде треба да се напомене дека КРЕАТИВЕН ВИКЕНДимаше промоција на дела во Скопје - две презентации и една презентација во Белград. линк - презентација на КРЕАТИВЕН ВИКЕНД во Белград.

Mercredi 15 octobre 2014 : Kreativen Vikend / Lazaropole !


 *К Р Е А Т И В Е Н   В И К Е Н Д*  ЛИНКОВИ 


Soundascape Workshop, Nature Meets Technology

Работилница за звук во природна средина

село Лазарополе

22-24 јуни 2012

ТЕШКИОТ ЖИВОТ НА ЛАЗОРОВЕЦОТ

Povratesko,s. Lazaropole

Macedonia Time Lapse - Sunset after Snowfall HD - Lazoropole - Kolevski Voislav - Vojce

Macedonia Time Lapse - Panorama of Lazoropole HD *** Kolevski Voislav - Vojce

ИЛИНДЕН 2012_МАЈОВЦИ_МАНУКОТ

Lazaropole Sokolica Лазарополе Соколица

Крсте Коловски - автор на фреските од Св. Димитрија

Св. Јован Бигорски

Св. Јован Бигорски
www.bigorski.org.mk

MAKEDONIJA PAT

MAKEDONIJA PAT
МАКЕДОНИЈА ПАТ

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана
www.ilinden-tirana.com

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!
Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река! ДАДЕТЕ ВАШ ПРИДОНЕС, ПОТПИШЕТЕ ЈА ПЕТИЦИЈАТА! Save Nacional Park Mavrovo!!! Make your contribution please SIGN THE PETITION!

Blog Post