Соколе Јосифоски легендите на македонското тв снимателство

IN MEMORIAM
Соколe Јосифоски еден од легендите на македонското информативно снимателство почина на 07.IX.2012 година во Скопје. Соколе е еден од ретките сниматели кој целиот свој работен век и го посвети на камерата и на Македонската Телевизија.
Како снимател во информативната редакција на МТВ животот го мина со новинари известувајќи за најголемите и најважните настани за Македонија и светот. Со неговата камера ги забележа и пренесе на јавноста најзначајните моменти од нашата историја.
Голем пријател, професионалец, вечен лојалист на македонската телевизија човек со големо срце. Наградуван за својата работа. Почитуван од колегите и новинарите. Го пропатува светот со својата камера, до последно доследен на својата работа. Пример за помладите колеги кои ги водеше.

Соколе Јосифоски
Почивај во мир – го задолжи македонското новинарство за навек.

MKD-NEWS


© 2008-2018 lazaropolee.blogspot. All rights reserved. mojso

При објавување на материјали од блогот lazaropolee.blogspot.com во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е превземен текстот.

Clip from Jadran Film 1948 production. This version of Teskoto is from the village of Lazaropolje

ТЕШКИОТ ЖИВОТ НА ЛАЗОРОВЕЦОТ

Povratesko,s. Lazaropole

Macedonia Time Lapse - Sunset after Snowfall HD - Lazoropole - Kolevski Voislav - Vojce

Macedonia Time Lapse - Panorama of Lazoropole HD *** Kolevski Voislav - Vojce

ИЛИНДЕН 2012_МАЈОВЦИ_МАНУКОТ

Lazaropole Sokolica Лазарополе Соколица

lazaropole winter 2009

Крсте Коловски - автор на фреските од Св. Димитрија

Св. Јован Бигорски

Св. Јован Бигорски
www.bigorski.org.mk

MAKEDONIJA PAT

MAKEDONIJA PAT
МАКЕДОНИЈА ПАТ

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана
www.ilinden-tirana.com

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!
Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река! ДАДЕТЕ ВАШ ПРИДОНЕС, ПОТПИШЕТЕ ЈА ПЕТИЦИЈАТА! Save Nacional Park Mavrovo!!! Make your contribution please SIGN THE PETITION!

МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ

МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ
ВИСТИНА СЕ РОДИ

Blog Post

Popular Posts