ЛАЗАРОПОЛЕ ФОТО МИНАТО 17

Фотографиите ги испрати 
Ане Ѓорѓиевска
Од лево кон десно - стојат: 1. Лазар Стојковски - Лале, 2.???, 3. Гене Јосифовски, 4.Доне Слздановски, 5.???, 6.Мојсо Поповски, долу клечи???.
Од лево кон десно: ?, Раде Чангоски, Лазар Стојковски-Лале, Ламбе Чангоски, Душан Пашоски.
од десно кон лево: непознат?, Лазар Лале Стојковски. сликано пред павиљоните.
од лево: Ѓорѓе Мирчевски, непознат?, Лазар Лале Стојковско и Иван Филевски.
Во средина Лазар Лале Стојковски,
лево Раде Чанго?, десно? 
Петра Ламбевска Стојкоска и
Тала Поповска Грујоска
Свадба на Лазар и Петра Стојкоски.
Руска (Шошкоска) Стојкоска и
Лазар Стојкоски
Анѓеле Стојкоски, сликано во Сараево
1931г. на печалба

ПОВЕЗАНИ ЛИНКОВИ

ЛАЗАРОПОЛЕ ФОТО МИНАТО


Се извинуваме доколку при именувањето на одредени слики се појавуваат определени грешки, Ве уверуваме дека тоа не е сторено со намера, туку од незнаење. Воедно ги замолуваме сите Лазоровци, особено оние кои што потекнуваат од луѓето и фамилиите кои што се на сликите, оние кои што имаат добра волја и можност да ни испратат слики од нивните семејни албуми, при проследувањето на сликите да ни испратат и одредени податоци за нив. Кои личности се наоѓаат на фотогарфиите (или за кои семејства се работи)и доколку е можно да се определи нивниот временски период. Сметаме дека тоа во многу ќе придонесе за средување на овие наши заеднички „Лазороски албуми“, како и да им ја искажеме нашата почит на нашите предци, со внесување на што е можно по прецизни податоци за нив.
Однапред Ви благодариме на сите.

© 2008-2018 lazaropolee.blogspot. All rights reserved
Превземањето на содржините на lazaropolee.blogspot.com ® е дозволено доколку се наведе изворот со линк од блогот: статијата-текст (само 50 зборови), фотографија или видео  кое се превземена.

ТЕШКИОТ ЖИВОТ НА ЛАЗОРОВЕЦОТ

Povratesko,s. Lazaropole

Macedonia Time Lapse - Sunset after Snowfall HD - Lazoropole - Kolevski Voislav - Vojce

Macedonia Time Lapse - Panorama of Lazoropole HD *** Kolevski Voislav - Vojce

ИЛИНДЕН 2012_МАЈОВЦИ_МАНУКОТ

Lazaropole Sokolica Лазарополе Соколица

Крсте Коловски - автор на фреските од Св. Димитрија

Св. Јован Бигорски

Св. Јован Бигорски
www.bigorski.org.mk

MAKEDONIJA PAT

MAKEDONIJA PAT
МАКЕДОНИЈА ПАТ

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана
www.ilinden-tirana.com

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!
Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река! ДАДЕТЕ ВАШ ПРИДОНЕС, ПОТПИШЕТЕ ЈА ПЕТИЦИЈАТА! Save Nacional Park Mavrovo!!! Make your contribution please SIGN THE PETITION!

Blog Post