ЗАПИСНИК ОД СОСТАНОКОТ НА МЕСНА ЗАЕДНИЦА ЛАЗАРОПОЛЕ ОДРЖАН НА ДЕН 13.02.2015год.

МЕСНА ЗАЕДНИЦА ЛАЗАРОПОЛЕ ВО ОРИГИНАЛ ВИ ГО ПРЕСТАВУВА ЗАПИСНИКОТ ВОДЕН ЗА СЕДНИЦАТА ОДРЖАНА НА 13.02.2015 ГОДИНА ВО ПРОСТОРИИТЕ НА МАШИНСКИОТ ФАКУЛТЕТ ВО СКОПЈЕ 
(следи подобрена верзија од записникот - во моментов во изработка)

стр.1
стр.2
стр.3
стр.4
--------------

список на лица поддржувачи на петицијата ПРОТИВ проектот - стр.1
список на лица поддржувачи на петицијата ПРОТИВ проектот - стр.2
скица


СРОДНИ ЛИНОВИ


 • ПРВА МИЈАЧКА СРЕДБА - ПОКАНА ДО СИТЕ ЛАЗОРОВЦИ
 • ИЗВЕСТУВАЊЕ - МЕСНА ЗАЕДНИЦА ЛАЗАРОПОЛЕ
 • ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ДА ИЗДРЖИ КОГА Е ВО ПРАШАЊЕ КОРЕНОТ НЕГОВ
 • ПРОМОЦИЈА НА МОНОГРАФИЈАТА "ЛАЗОРОСКИТЕ ЗОГРАФИ" ОД ПЕТРЕ Р. КОЛОВСКИ (4-ти декември 2014 година во 12часот)
 • ИЗЛОЖБА НА ФОТОГРАФИИ 18-23 МАРТ 2014година
 • "Лазарополе во подалечното и поблиското минато" од Сотир Шошкоски и Васко Поповски, стр.129-131, Скопје 2003г.
 • Покана за учество на изложба на фотографии инспирирани од природата во Лазарополе.
 • БАРАЊЕ НА ЛАЗОРОВЦИ ОД 13.09.1993 ГОДИНА ЗА ВРАЌАЊЕ НА ОДЗЕМЕНИТЕ ИМОТИ ПО 1945 ГОДИНА
 • ФЕСТИВАЛ НА НАРЦИСИТЕ (Narcissus poeticus)
 • П О К А Н А !!! (2)
 • ДЕЛ ОД ЦИЦАЧИТЕ ВО РЕГИОНОТ НА ЛАЗАРОПОЛЕ
 • ПРЕД И ПОТОА - фотографија
 • М Е Ѓ И Т Е
 • Narcissus poeticus и Лазарополе
 • П О К А Н А ! ! ! (1)


 • П О В И К

  СЕ ПОВИКУВААТ СИТЕ ЛАЗОРОВЦИ И ПРИЈАТЕЛИ НА ЛАЗАРОПОЛЕ ДА ДОНИРААТ ПАРИЧНИ СРЕДСТВА НА СЛЕДНАТА ЖИРО СМЕТКА ОДОБРЕНА ОД МЕСНАТА ЗАЕДНИЦА ЛАЗАРОПОЛЕ

  ЗДРУЖЕНИЕ НА ПОРАНЕШНИ ЖИТЕЛИ НА ЛАЗАРОПОЛЕ

  ЖИРО СМЕТКА: 300000003337224
  ДЕПОНЕНТ БАНКА: КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА

  МЕСНА ЗАЕДНИЦА ЛАЗАРОПОЛЕ ВЕ ПОВИКУВА СИТЕ ЗАЕДНО ДА УЧЕСТВУВАМЕ ВО АКЦИЈАТА ЗА СТОПИРАЊЕ НА ПРОЕКТ ПЛАНОТ ВИКЕНД НАСЕЛБА

  Поддржувачи
  Совет на Месна Заедница Лазарополе
  Здружение на поранешни жители на Лазарополе
  Еколошко друштво на Лазарополе
  Црковен одбор на Лазарополе
  Лазороска младина

  ТЕШКИОТ ЖИВОТ НА ЛАЗОРОВЕЦОТ

  The Hard One Teskoto Gligor Smokvarski / Тешкото Глигор Смокварски

  "Ој овчарче" - Прекрасна мијачка песна.

  КРВ ЛАЗОРОВСКА

  Благоја Грујовски - Концерт .

  Macedonia Time Lapse - Sunset after Snowfall HD - Lazoropole - Kolevski Voislav - Vojce

  Macedonia Time Lapse - Panorama of Lazoropole HD *** Kolevski Voislav - Vojce

  Истражи ја Македонија - Тресонче и Лазорополе

  ИЛИНДЕН 2012_МАЈОВЦИ_МАНУКОТ

  Мијаци без гајлиња

  Мијаци без гајлиња
  ИСТРАЖИ ЈА МАКЕДОНИЈА

  Крсте Коловски - автор на фреските од Св. Димитрија

  Lazaropole Sokolica Лазарополе Соколица

  ЛАЗАРОПОЛЕ - АЛФА ТВ

  ТВ Галерија - Анте Поповски, Живот и дело. (ТВ ОРБИС - Битола)

  „Живот„ посветена на Анте Поповски, на ТВ Алфа

  Clip from Jadran Film 1948 production. This version of Teskoto is from the village of Lazaropolje

  Povratesko,s. Lazaropole

  lazaropole winter 2009

  Naum Petreski -- Lazaropole tamu najgore

  Св. Јован Бигорски

  Св. Јован Бигорски
  www.bigorski.org.mk

  ИЗЛОЖБА НА СЛИКИ ОД ЈАНА ЈОВАНОВА

  ИЗЛОЖБА НА СЛИКИ ОД ЈАНА ЈОВАНОВА
  Во тек е продажна изложба на слики од Јана Јованова во KAFE LI. Изложбата ќе биде отворена до 05.мај.2015 година (ул.Анкарска бр 23, Скопје, секој ден од 08:00. до 00:00 часот). Изложени се дела од различни периоди од нејзиното творештво, работени во техниката масло на платно. Сите информации за сликите можете да ги добиете на телефон 075/92-28-30.

  MAKEDONIJA PAT

  MAKEDONIJA PAT
  МАКЕДОНИЈА ПАТ

  Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана

  Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана
  www.ilinden-tirana.com

  Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!

  Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!
  Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река! ДАДЕТЕ ВАШ ПРИДОНЕС, ПОТПИШЕТЕ ЈА ПЕТИЦИЈАТА! Save Nacional Park Mavrovo!!! Make your contribution please SIGN THE PETITION!

  МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ

  МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ
  ВИСТИНА СЕ РОДИ

  Blog Post

  Popular Posts