ДОНАТОРСКА АКЦИЈА

Голем поздрав до сите Лазоровци.
Сите сме запознаени со она што ни се случи со црквата, и еве месец дена после настанот немаме никаква помош од ниедна надлежна институција, поради тоа треба сами да се организираме и заедно да ја санираме безбедносната и естетската штета која и е направена на црквата. СО ЗАЕДНИЧКИ СИЛИ И СО СКРОМЕН ПРИДОНЕС МНОГУ ЌЕ ПОМОГНЕМЕ ЗА ЗАЧУВУВАЊЕ НА ЦРКВАТА ...!!!


ТРАНСАКЦИСКА СМЕТКА НА ЦРКВАТА 
300 0000015024 69
БАНКА НА ЦРКВАТА КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА

ТЕШКИОТ ЖИВОТ НА ЛАЗОРОВЕЦОТ

Povratesko,s. Lazaropole

Macedonia Time Lapse - Sunset after Snowfall HD - Lazoropole - Kolevski Voislav - Vojce

Macedonia Time Lapse - Panorama of Lazoropole HD *** Kolevski Voislav - Vojce

ИЛИНДЕН 2012_МАЈОВЦИ_МАНУКОТ

Lazaropole Sokolica Лазарополе Соколица

Крсте Коловски - автор на фреските од Св. Димитрија

Св. Јован Бигорски

Св. Јован Бигорски
www.bigorski.org.mk

MAKEDONIJA PAT

MAKEDONIJA PAT
МАКЕДОНИЈА ПАТ

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана
www.ilinden-tirana.com

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!
Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река! ДАДЕТЕ ВАШ ПРИДОНЕС, ПОТПИШЕТЕ ЈА ПЕТИЦИЈАТА! Save Nacional Park Mavrovo!!! Make your contribution please SIGN THE PETITION!

Blog Post