LAZAROPOLE MAJOVCI 2010 - МАЈОВЦИ ИЛИНДЕН ЛАЗАРОПОЛЕ - ЗОРАТА СЕ ЗАЗОРИ (СТАНИ СТАНИ МАКСИМЕ); КАНЕЊЕ НА МРТВИТЕЗОРАТА СЕ ЗАЗОРИ
( СТАНИ СТАНИ МАКСИМЕ )

Зората се зазори
зората се зазори
ај зората се зазори
сонцето веќ изгрева
ај зората се зазори
сонцето веќ изгрева

Караулите свират
караулите свират
ај караулите свират
на Максима говорат
ај караулите свират
на Максима говорат

Стани стани Максиме
стани стани Максиме
ај стани стани Максиме потера не сардиса
потера не сардиса потера малешевска

Борба се љута започна
борба се љута започна
паѓаат душмани
борба се љута започна
паѓаат душмани

Максим викна провикна
држтесе браќа удрете
бијте душмани
држтесе браќа удрете
бијте душмани

Мене ме куршум пронижа
мене ме куршум пронижа
мене ме куршум пронижа влева страна срцето

Ако некој жив остане
ако некој жив остане
на мојта мајка да каже Максима го женивме
Максима го женивме за црна земја македонска

види линк
МИЈАЧКА ИЛИНДЕНСКА ЕПОПЕЈА - ЧЕТАТА НА МАКСИМ НЕНОВ ВОЈВОДА ОД ТРЕСОНЧЕ

Clip from Jadran Film 1948 production. This version of Teskoto is from the village of Lazaropolje

ТЕШКИОТ ЖИВОТ НА ЛАЗОРОВЕЦОТ

Povratesko,s. Lazaropole

Macedonia Time Lapse - Sunset after Snowfall HD - Lazoropole - Kolevski Voislav - Vojce

Macedonia Time Lapse - Panorama of Lazoropole HD *** Kolevski Voislav - Vojce

ИЛИНДЕН 2012_МАЈОВЦИ_МАНУКОТ

Lazaropole Sokolica Лазарополе Соколица

lazaropole winter 2009

Крсте Коловски - автор на фреските од Св. Димитрија

Св. Јован Бигорски

Св. Јован Бигорски
www.bigorski.org.mk

MAKEDONIJA PAT

MAKEDONIJA PAT
МАКЕДОНИЈА ПАТ

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана
www.ilinden-tirana.com

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!
Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река! ДАДЕТЕ ВАШ ПРИДОНЕС, ПОТПИШЕТЕ ЈА ПЕТИЦИЈАТА! Save Nacional Park Mavrovo!!! Make your contribution please SIGN THE PETITION!

МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ

МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ
ВИСТИНА СЕ РОДИ

Blog Post