ЛАЗАРОПОЛЕ ФОТО МИНАТО 12


од свадбата на Јордан и Трпка Тодоровски (1942г.)

од свадбата на Јордан и Трпка Тодоровски (свекрвиното)-(1942г.)

од свадбата на Јордан и Трпка Тодоровски (1942г.)

Јордан и Трпка Тодоровски (1941г.)

бабата Риста, Дула Тодоровска со децата: Марко, Јордан и Јела Тодоровски

стојат: Јордан Тодоровски, Тодор Тодоровски и Димко Пашоски; седи: Лазар Тодоровски

семејна фотографија Тодоровски (од Чуповци)

Тодор Тодоровски (1840-1946)

ФОТОГРАФИИТЕ ГИ ИСПРАТИ ЛАЗАР ТОДОРОВСКИ

ЛАЗАРОПОЛЕ ФОТО МИНАТО

ТЕШКИОТ ЖИВОТ НА ЛАЗОРОВЕЦОТ

Povratesko,s. Lazaropole

Macedonia Time Lapse - Sunset after Snowfall HD - Lazoropole - Kolevski Voislav - Vojce

Macedonia Time Lapse - Panorama of Lazoropole HD *** Kolevski Voislav - Vojce

ИЛИНДЕН 2012_МАЈОВЦИ_МАНУКОТ

Lazaropole Sokolica Лазарополе Соколица

Крсте Коловски - автор на фреските од Св. Димитрија

Св. Јован Бигорски

Св. Јован Бигорски
www.bigorski.org.mk

MAKEDONIJA PAT

MAKEDONIJA PAT
МАКЕДОНИЈА ПАТ

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана
www.ilinden-tirana.com

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!
Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река! ДАДЕТЕ ВАШ ПРИДОНЕС, ПОТПИШЕТЕ ЈА ПЕТИЦИЈАТА! Save Nacional Park Mavrovo!!! Make your contribution please SIGN THE PETITION!

Blog Post