АНТЕ ПОПОВСКИ ЗАСЛУЖУВА ПОСТХУМНА НОБЕЛОВА НАГРАДА

АНТЕ ПОПОВСКИ ЗАСЛУЖУВА ПОСТХУМНА НОБЕЛОВА НАГРАДА
Кама Сивор Каманда, Африканец од Банту-потекло беше еден од учесниците на Струшките вечери на поезијата. Повеќепати гостувал во нашата земја, ја обожава Струга, а за поезијата на Анте Поповски вели дека треба да ја има во секоја светска книжарница. Преку книгите се обидува да им влее надеж за подобра иднина на народите во Африка.
* Како ја оценувате македонската поезија?
- Анте Поповски е поетот на кој веднаш постхумно треба да му се додели Нобелова награда за литература. Вашата држава и поетите треба да се потрудат неговата поезија да стигне до читателите во што повеќе земји. Неопходно е неговите стихови да се преведат и да се промовираат на многу јазици. ... 

ВИДИ ГО ОВДЕ ЦЕЛИОТ ТЕКСТ

АНТЕ ПОПОВСКИ - поетот што нé учеше како се сака татковината

Clip from Jadran Film 1948 production. This version of Teskoto is from the village of Lazaropolje

ТЕШКИОТ ЖИВОТ НА ЛАЗОРОВЕЦОТ

Povratesko,s. Lazaropole

Macedonia Time Lapse - Sunset after Snowfall HD - Lazoropole - Kolevski Voislav - Vojce

Macedonia Time Lapse - Panorama of Lazoropole HD *** Kolevski Voislav - Vojce

ИЛИНДЕН 2012_МАЈОВЦИ_МАНУКОТ

Lazaropole Sokolica Лазарополе Соколица

lazaropole winter 2009

Крсте Коловски - автор на фреските од Св. Димитрија

Св. Јован Бигорски

Св. Јован Бигорски
www.bigorski.org.mk

MAKEDONIJA PAT

MAKEDONIJA PAT
МАКЕДОНИЈА ПАТ

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана
www.ilinden-tirana.com

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!
Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река! ДАДЕТЕ ВАШ ПРИДОНЕС, ПОТПИШЕТЕ ЈА ПЕТИЦИЈАТА! Save Nacional Park Mavrovo!!! Make your contribution please SIGN THE PETITION!

МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ

МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ
ВИСТИНА СЕ РОДИ

Blog Post