ЛАЗАРОПОЛЕ ФОТО МИНАТО 47

Фотографиите ги испрати Дуца Зврлеска
Тодевица Луба (Ажиеска) Зврлеска
 и Душаница Дана Дракуловска Пашоска (старосватица)
Тоде Зврлески и Душан Пашоски
 (побратими)
Тоде Зврлески, Луба (Ажиеска) Зврлеска, 
Дана (Дракуловска) Пашоска и Душан Пашоски
Перса Колоска и Тодевица Луба Зврлеска  (септември 1958 год.)
Свадба на Трпко и Тина Ашиески. Стојан Ажиески, Доксе Ажиески, Дуко Ралкоски, Лола Ажиеска Ламбевска, Стојаница Ажиеска, невеста, зет, Баба Босилка ( прв ред од лево)
Перса Колоска, Ана Зврлеска, Мара Звреска, Јорда Зврлеска, Дунава, Митревица Зврлеска,Дана Пашоска и Дана Зврлеска ( од лево )
Трпко Ажиески, Тина Ажиеска, Димо Филески, Виктора Филеска, Весела Беџоска, Танче Матески, Дојчин Матески, Гиле Глигуроски, Донка Глигуроска, Кирил Манчевски, Мила Филеска, Драга Филеска, Јован Филевски, КОле Филески, Ѓорѓе Филески, Рада Матеска ( Дојциница), Дула Дракулоска, Спасе Филески и др.
Луба Ажиеска, Невена Тодороска и Савка Ажиеска ( на пауза-килимара)
Цвета Панеска, Мила Филеска, Луба Зврлеска и Ратка Дракулоска.
Мила Филеска, Луба Зврлеска, Проке Филески и Мете Матески во Галичник
Перска Колоска, Николе Кица и
Томовица Колоска
Блаже Ажиески
Тоде Зврлески
Луба (Ажиеска) Зврлеска - Тодевица

ЛАЗАРОПОЛЕ ФОТО МИНАТО

Се извинуваме доколку при именувањето на одредени слики се поткраднат и определени грешки, Ве уверуваме дека тоа не е сторено со намера, туку од незнаење. Воедно ги замолуваме сите Лазоровци, особено оние кои што потекнуваат од луѓето и фамилиите кои што се на сликите, оние кои што имаат добра волја и можност да ни испратат слики од нивните семејни албуми, при проследувањето на сликите да ни испратат и одредени податоци за нив. Кои личности се наоѓаат на фотогарфиите (или за кои семејства се работи)и доколку е можно да се определи нивниот временски период. Сметаме дека тоа во многу ќе придонесе за средување на овие наши заеднички „Лазороски албуми“, како и да им ја искажеме нашата почит на нашите предци, со внесување на што е можно по прецизни податоци за нив.
Однапред Ви благодариме на сите.
НАПОМЕНА ФОТОГРАФИИТЕ СЕ ПОСТАВУВААТ ПРВО НА БЛОГОТ ЗА ЛАЗАРОПОЛЕ / ПОТОА СЕ ПОСТАВУВААТ НА ФБ СТРАНАТА НА БЛОГОТ

ТЕШКИОТ ЖИВОТ НА ЛАЗОРОВЕЦОТ

Povratesko,s. Lazaropole

Macedonia Time Lapse - Sunset after Snowfall HD - Lazoropole - Kolevski Voislav - Vojce

Macedonia Time Lapse - Panorama of Lazoropole HD *** Kolevski Voislav - Vojce

ИЛИНДЕН 2012_МАЈОВЦИ_МАНУКОТ

Lazaropole Sokolica Лазарополе Соколица

Крсте Коловски - автор на фреските од Св. Димитрија

Св. Јован Бигорски

Св. Јован Бигорски
www.bigorski.org.mk

MAKEDONIJA PAT

MAKEDONIJA PAT
МАКЕДОНИЈА ПАТ

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана
www.ilinden-tirana.com

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!
Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река! ДАДЕТЕ ВАШ ПРИДОНЕС, ПОТПИШЕТЕ ЈА ПЕТИЦИЈАТА! Save Nacional Park Mavrovo!!! Make your contribution please SIGN THE PETITION!

Blog Post