"МИНИ" ДИВА ДЕПОНИЈА ВО ЛАЗАРОПОЛЕ

Фотографија и текст на Маја Kапсарова.

Луѓе, апелирам до сите вас кои ја сакате природата и убавините на Лазарополе! За ова што го видовме треба итно да се интервенира!!!
Вчера случајно додека се шетавме, наидовме на депонија во селото! Некои луѓе веќе подолг временски период, без грам грижа на совест фрлаат ѓубре малку подолу од крстот, некаде отприлика над хотелот. Не се работи за две-три кеси, туку буквално за цела депонија!!!
Треба итно да се преземат мерки, дури не почнале да паѓаат кеси на сред село!
Тие што го прават ова не заслужуваат да доаѓаат и да уживаат во убавините и благодетите кои ги има Лазарополе!
Срамота!!!

фотографија Маја Капсарова

фотографија Маја Капсарова

фотографија Маја Капсарова


----------------------------------------------------------------------------------------
В И Д И  Л И Н К
Ве молиме забраната да се почитува.

Clip from Jadran Film 1948 production. This version of Teskoto is from the village of Lazaropolje

ТЕШКИОТ ЖИВОТ НА ЛАЗОРОВЕЦОТ

Povratesko,s. Lazaropole

Macedonia Time Lapse - Sunset after Snowfall HD - Lazoropole - Kolevski Voislav - Vojce

Macedonia Time Lapse - Panorama of Lazoropole HD *** Kolevski Voislav - Vojce

ИЛИНДЕН 2012_МАЈОВЦИ_МАНУКОТ

Lazaropole Sokolica Лазарополе Соколица

lazaropole winter 2009

Крсте Коловски - автор на фреските од Св. Димитрија

Св. Јован Бигорски

Св. Јован Бигорски
www.bigorski.org.mk

MAKEDONIJA PAT

MAKEDONIJA PAT
МАКЕДОНИЈА ПАТ

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана
www.ilinden-tirana.com

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!
Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река! ДАДЕТЕ ВАШ ПРИДОНЕС, ПОТПИШЕТЕ ЈА ПЕТИЦИЈАТА! Save Nacional Park Mavrovo!!! Make your contribution please SIGN THE PETITION!

МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ

МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ
ВИСТИНА СЕ РОДИ

Blog Post