ЛАЗАРОПОЛЕ ФОТО МИНАТО 46

Фотографиите ги испрати Борис Гиновски
Борис-Буре и Буда Ѓиновски
од десно кон лево Луке Гиновски,
Мате Грујовски и ???
од десно Луке Гиновски,
за останатите инфо.?
Гиновци во Белград
на печалба - млекара
Жените од краста
Јорда (мом.Гиновска) и Павле Стаматовски
Инфо.?
види линк за
Мирко Илиевски
Дел од фудбалерите на
ФК Кочо Рацин Лазарополе
Мојсо Мелков Поповски
кларинет Мате Грујовски,
армоника Андон Палчески,
 гитара Луке Гиновски, ???.
Благуња и Крсте Коловски со ќерките
Ѓиновци
Луке Гиновски и ?
Лазарополе 1960г.
повеќе инфо ?
Ружа Гиновска
Соколе Јосифовски
повеќе за Сколе 
види линк
деца од крастинско маало
Проке Трпковски
Иван Ламбевски
Мојсо Поповски, Задар 1952/53г.
Килимарата
Ружа Гиновска
Вита, Луке и Невена
Луке Гиновски и Томе Жикоски
Ф.К. "Кочо Рацин" -  Лазарополе
Цветанка и Блаже
Поповски
Иле Илиевски
Невена Јосифовска
  митревица


ЛАЗАРОПОЛЕ ФОТО МИНАТО

Се извинуваме доколку при именувањето на одредени слики се поткраднат и определени грешки, Ве уверуваме дека тоа не е сторено со намера, туку од незнаење. Воедно ги замолуваме сите Лазоровци, особено оние кои што потекнуваат од луѓето и фамилиите кои што се на сликите, оние кои што имаат добра волја и можност да ни испратат слики од нивните семејни албуми, при проследувањето на сликите да ни испратат и одредени податоци за нив. Кои личности се наоѓаат на фотогарфиите (или за кои семејства се работи)и доколку е можно да се определи нивниот временски период. Сметаме дека тоа во многу ќе придонесе за средување на овие наши заеднички „Лазороски албуми“, како и да им ја искажеме нашата почит на нашите предци, со внесување на што е можно по прецизни податоци за нив.
Однапред Ви благодариме на сите.
НАПОМЕНА ФОТОГРАФИИТЕ СЕ ПОСТАВУВААТ ПРВО НА БЛОГОТ ЗА ЛАЗАРОПОЛЕ / ПОТОА СЕ ПОСТАВУВААТ НА ФБ СТРАНАТА НА БЛОГОТ

ТЕШКИОТ ЖИВОТ НА ЛАЗОРОВЕЦОТ

Povratesko,s. Lazaropole

Macedonia Time Lapse - Sunset after Snowfall HD - Lazoropole - Kolevski Voislav - Vojce

Macedonia Time Lapse - Panorama of Lazoropole HD *** Kolevski Voislav - Vojce

ИЛИНДЕН 2012_МАЈОВЦИ_МАНУКОТ

Lazaropole Sokolica Лазарополе Соколица

Крсте Коловски - автор на фреските од Св. Димитрија

Св. Јован Бигорски

Св. Јован Бигорски
www.bigorski.org.mk

MAKEDONIJA PAT

MAKEDONIJA PAT
МАКЕДОНИЈА ПАТ

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана
www.ilinden-tirana.com

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!
Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река! ДАДЕТЕ ВАШ ПРИДОНЕС, ПОТПИШЕТЕ ЈА ПЕТИЦИЈАТА! Save Nacional Park Mavrovo!!! Make your contribution please SIGN THE PETITION!

Blog Post