ЕКОЛОГИЈА / ECOLOGY


Од лето 2012 година конечно се затвори депонијата „миревичина“ и е забрането целосно фрлање ѓубре на истата. Се молат сите граѓани и посетители на Лазарополе да ги почитуваат правилата за фрлање на отпадот за да се зачува природата и лошата глетка на влезот на Лазарополе и отпадот да се фрла во контејнерите кој се поставени на крајот на „прва кривина“на влезот на Лазарополе или во тракторот кој поминува во среда и недела и по потреба во други денови, потоа од контејнерите сметот со камион за ѓубре ќе се носи на соодветна депонија. Се надеваме дека долгогодишното фрлање отпад на депонијата „миревичина“ нема направено штета на флората и фауната и на подземните води.
Ве молиме забраната да се почитува.From summer 2012 finally closed landfill "mirevichina" and is prohibited completely throwing garbage on it. We're asking all citizens and visitors to Lazaropole to obey the rules for disposing of waste to conserve nature and poor sight at the entrance to Lazaropole and waste to be thrown into containers which are placed at the end of the "prva krivina" at the entrance of Lazaropole or the tractor passing on Wednesday and Sunday, and if necessary in other days, then the containers with garbage truck are wearing on appropriate landfill. We hope that long-term waste disposal at the landfill "mirevichina", has not done damage to flora and fauna and groundwater.
Please ban be respected.

© 2008-2018 lazaropolee.blogspot. All rights reserved. mojso

При објавување на материјали од блогот lazaropolee.blogspot.com во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е превземен текстот.

Clip from Jadran Film 1948 production. This version of Teskoto is from the village of Lazaropolje

ТЕШКИОТ ЖИВОТ НА ЛАЗОРОВЕЦОТ

Povratesko,s. Lazaropole

Macedonia Time Lapse - Sunset after Snowfall HD - Lazoropole - Kolevski Voislav - Vojce

Macedonia Time Lapse - Panorama of Lazoropole HD *** Kolevski Voislav - Vojce

ИЛИНДЕН 2012_МАЈОВЦИ_МАНУКОТ

Lazaropole Sokolica Лазарополе Соколица

lazaropole winter 2009

Крсте Коловски - автор на фреските од Св. Димитрија

Св. Јован Бигорски

Св. Јован Бигорски
www.bigorski.org.mk

MAKEDONIJA PAT

MAKEDONIJA PAT
МАКЕДОНИЈА ПАТ

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана
www.ilinden-tirana.com

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!
Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река! ДАДЕТЕ ВАШ ПРИДОНЕС, ПОТПИШЕТЕ ЈА ПЕТИЦИЈАТА! Save Nacional Park Mavrovo!!! Make your contribution please SIGN THE PETITION!

МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ

МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ
ВИСТИНА СЕ РОДИ

Blog Post

Popular Posts