LAZAROPOLE & MOUNT BISTRA 2011/2012 - PHOTOS BY JORDANCO KICOVSKI

Од Соколица

ДОЛНИ ЛИВАДИ - РЕЧИШТЕ
Гробот на Ѓурчин Кокалески

ДОЛНИ ЛИВАДИ - РЕЧИШТЕ

ЛАЗАРОПОЛЕ ЈАНУАРИ 2012

СОКОЛИЦА

КОМБИНАТОТ

Соколица
ЦРКВА Св.ЃОРЃИЈА - КАМБАНАРИЈА 1867г.

Соколица-Лазарополе

Столот на Ѓурчин Кокалески, реконструкција 2009г. - црква Св.Ѓорѓија Лазарополе

Црква Св.Ѓорѓија Лазарополе

Панорама на Лазарополе и населбата Задел од дворот на црквата Св.Ѓорѓија

дворот на црквата Св.Ѓорѓија
Коритник кон Чадорите

Коритник кон Чадорите

Поглед кон Лазарополе од Чадорите

СОКОЛИЦА ГОЛЕМИОТ КРСТ

Св.СПАС - СОКОЛИЦА

Св.СПАС - СОКОЛИЦА

 ХРОНОЛОГИЈА НА ЛАЗОРОПОЛЕ

КЛИМАТСКИТЕ ОСОБЕНОСТИ НА ЛАЗАРОПОЛЕ И БИСТРА

 ТОПОГРАФСКА КАРТА 1:1000

 ЦРКВИЧИЊА - ПАРАКЛИСИ ВО БЛИЗИНА НА ЛАЗАРОПОЛЕ

 СЕЛСКАТА ЦРКВА Св. ЃОРЃИЈА ВО ЛАЗАРОПОЛЕ

 LAZAROPOLE PHOTOS 2006/2007/2008/2009

LAZAROPOLE PHOTOS 2010

LAZAROPOLE PHOTOS 2011

LAZAROPOLE PHOTOS 2012

Clip from Jadran Film 1948 production. This version of Teskoto is from the village of Lazaropolje

ТЕШКИОТ ЖИВОТ НА ЛАЗОРОВЕЦОТ

Povratesko,s. Lazaropole

Macedonia Time Lapse - Sunset after Snowfall HD - Lazoropole - Kolevski Voislav - Vojce

Macedonia Time Lapse - Panorama of Lazoropole HD *** Kolevski Voislav - Vojce

ИЛИНДЕН 2012_МАЈОВЦИ_МАНУКОТ

Lazaropole Sokolica Лазарополе Соколица

lazaropole winter 2009

Крсте Коловски - автор на фреските од Св. Димитрија

Св. Јован Бигорски

Св. Јован Бигорски
www.bigorski.org.mk

MAKEDONIJA PAT

MAKEDONIJA PAT
МАКЕДОНИЈА ПАТ

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана
www.ilinden-tirana.com

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!
Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река! ДАДЕТЕ ВАШ ПРИДОНЕС, ПОТПИШЕТЕ ЈА ПЕТИЦИЈАТА! Save Nacional Park Mavrovo!!! Make your contribution please SIGN THE PETITION!

МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ

МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ
ВИСТИНА СЕ РОДИ

Blog Post