ЛАЗАРОПОЛЕ ЦУТИ - ДЕНОВИ НА НАРЦИСОТ - LAZAROPOLE BLOOMS


Почитувани,
Со радост Ве каниме на “Лазарополе цути“ за заедно да уживаме во цутот на прекрасните лазоровски нарциси врз недопрените ливади. Повелете да ја споделиме убавината и да го поздравиме нашето бесценето природно наследство.
Ве очекуваат,
МЗ Лазарополе и Здружение на поранешни житело на Лазарополе
Програма:
12:00 часот – Собир на сред-село по што заеднички се упатуваме кон ливадите
12:20 часот – Пристигање на полето на нарцисите (Лазова вила)
12:20 до 13:00 часот – Дружба на полето на нарцисите
13:00 до 14:00 – Веселба и закуска на игралиштето

ПОКАНА
Месната Заедница на село Лазарополе и Здружението на поранешни жители на село Лазарополе кое е основано со цел да се заштити и унапреди животната средина и да се зачувуваат природните убавини како потесната и пошироката околина од оваа година започнуваме со воспоставување на денови на цутење на нарцисите преку организирање на манифестацијата ЛАЗАРОПОЛЕ ЦУТИ - ДЕНОВИ НА НАРЦИСОТ.
Ги покануваме сите лазоровци, сите љубители на природата, да ни се придружат на 23 мај 2015 на ЛИВАДИТЕ НА НАРЦИСИТЕ во село Лазарополе да заедно го одбележиме првата манифестација и заедно да го прнееме гласот на нарцисот, ДА ЈА ЗАЧУВАМЕ ПРИРОДНАТА УБАВИНА И ПРИРОДНИТЕ БОГАТСТАВА.
Истовремено доколку сте во можност це ви бидеме благодарни да ни излезете во пресрет со финансиска поддршка која што ќе биде наменета за самата организација на манифестацијата.
Се гледаме во Лазарополе
Сметка за донации:
-Трансакциска сметка: 300000003337224 – Комерцијална банка АД Скопје
-Цел на дознака: ЛАЗАРОПОЛЕ ЦУТИ - ДЕНОВИ НА НАРЦИСОТ
-Примач: Здружение на поранешни жители на село Лазарополе


П О В И К

СЕ ПОВИКУВААТ СИТЕ ЛАЗОРОВЦИ И ПРИЈАТЕЛИ НА ЛАЗАРОПОЛЕ ДА ДОНИРААТ ПАРИЧНИ СРЕДСТВА НА СЛЕДНАТА ЖИРО СМЕТКА ОДОБРЕНА ОД МЕСНАТА ЗАЕДНИЦА ЛАЗАРОПОЛЕ

ЗДРУЖЕНИЕ НА ПОРАНЕШНИ ЖИТЕЛИ НА ЛАЗАРОПОЛЕ

ЖИРО СМЕТКА: 300000003337224
ДЕПОНЕНТ БАНКА: КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА

МЕСНА ЗАЕДНИЦА ЛАЗАРОПОЛЕ ВЕ ПОВИКУВА СИТЕ ЗАЕДНО ДА УЧЕСТВУВАМЕ ВО АКЦИЈАТА ЗА СТОПИРАЊЕ НА ПРОЕКТ ПЛАНОТ ВИКЕНД НАСЕЛБА

Поддржувачи
Совет на Месна Заедница Лазарополе
Здружение на поранешни жители на Лазарополе
Еколошко друштво на Лазарополе
Црковен одбор на Лазарополе
Лазороска младина

ТЕШКИОТ ЖИВОТ НА ЛАЗОРОВЕЦОТ

The Hard One Teskoto Gligor Smokvarski / Тешкото Глигор Смокварски

"Ој овчарче" - Прекрасна мијачка песна.

КРВ ЛАЗОРОВСКА

Благоја Грујовски - Концерт .

Macedonia Time Lapse - Sunset after Snowfall HD - Lazoropole - Kolevski Voislav - Vojce

Macedonia Time Lapse - Panorama of Lazoropole HD *** Kolevski Voislav - Vojce

Истражи ја Македонија - Тресонче и Лазорополе

ИЛИНДЕН 2012_МАЈОВЦИ_МАНУКОТ

Мијаци без гајлиња

Мијаци без гајлиња
ИСТРАЖИ ЈА МАКЕДОНИЈА

Крсте Коловски - автор на фреските од Св. Димитрија

Lazaropole Sokolica Лазарополе Соколица

ЛАЗАРОПОЛЕ - АЛФА ТВ

ТВ Галерија - Анте Поповски, Живот и дело. (ТВ ОРБИС - Битола)

„Живот„ посветена на Анте Поповски, на ТВ Алфа

Clip from Jadran Film 1948 production. This version of Teskoto is from the village of Lazaropolje

Povratesko,s. Lazaropole

lazaropole winter 2009

Naum Petreski -- Lazaropole tamu najgore

Св. Јован Бигорски

Св. Јован Бигорски
www.bigorski.org.mk

ИЗЛОЖБА НА СЛИКИ ОД ЈАНА ЈОВАНОВА

ИЗЛОЖБА НА СЛИКИ ОД ЈАНА ЈОВАНОВА
Во тек е продажна изложба на слики од Јана Јованова во KAFE LI. Изложбата ќе биде отворена до 05.мај.2015 година (ул.Анкарска бр 23, Скопје, секој ден од 08:00. до 00:00 часот). Изложени се дела од различни периоди од нејзиното творештво, работени во техниката масло на платно. Сите информации за сликите можете да ги добиете на телефон 075/92-28-30.

MAKEDONIJA PAT

MAKEDONIJA PAT
МАКЕДОНИЈА ПАТ

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана
www.ilinden-tirana.com

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!
Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река! ДАДЕТЕ ВАШ ПРИДОНЕС, ПОТПИШЕТЕ ЈА ПЕТИЦИЈАТА! Save Nacional Park Mavrovo!!! Make your contribution please SIGN THE PETITION!

МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ

МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ
ВИСТИНА СЕ РОДИ

Blog Post

Popular Posts