Мајовци ја воодушевија публиката во Костур

Со македонски песни и ора, учествуваа на Третиот балкански фестивал Трубачите од Костур,а Мајо Исаковски, зурлаџијата од групата, но и директен потомец на Мајовци вели дека е задоволен од настапот... Настапот помина одлично, задоволни сме, премногу задоволни сме. Публиката не прифати добро, многу беше воодушевена имаше голем број на публика. За нас овој настап беше прв во Грција, во Костур. Настапивме со наша измешана музика, со песни и ора. Верувајте дека никој, ниту политички, немаше некој што испровоцира или некој да рече нешто. Политика е тука сосема на страна. Ќе го оставиме тоа за политичарите.“ – објаснува Исаковски. ВЕСТА Е ПРЕВЗЕМЕНА OД КАНАЛ 5

ТЕШКОТО ВО ИЗВЕДБА НА МАЈОВЦИ mp3


МАЈОВЦИ mp3 / MAJOVCI mp3 / Traditional Macedonian songs and dances with 2 drums & 2 pipes (zurla)


ТЕШКИОТ ЖИВОТ НА ЛАЗОРОВЕЦОТ

Povratesko,s. Lazaropole

Macedonia Time Lapse - Sunset after Snowfall HD - Lazoropole - Kolevski Voislav - Vojce

Macedonia Time Lapse - Panorama of Lazoropole HD *** Kolevski Voislav - Vojce

ИЛИНДЕН 2012_МАЈОВЦИ_МАНУКОТ

Lazaropole Sokolica Лазарополе Соколица

Крсте Коловски - автор на фреските од Св. Димитрија

Св. Јован Бигорски

Св. Јован Бигорски
www.bigorski.org.mk

MAKEDONIJA PAT

MAKEDONIJA PAT
МАКЕДОНИЈА ПАТ

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана
www.ilinden-tirana.com

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!
Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река! ДАДЕТЕ ВАШ ПРИДОНЕС, ПОТПИШЕТЕ ЈА ПЕТИЦИЈАТА! Save Nacional Park Mavrovo!!! Make your contribution please SIGN THE PETITION!

Blog Post