Прв Карате семинар за почетници “ ИЛИНДЕНСКИ ДЕНОВИ’’- Лазарополе 01 до 05 Август 2018

30 ЈУЛИ ; -      Организаторот: Јапан Карате Шото Македонија- Скопје,
- Покровителот : Месната Заедница на Лазарополе,
- Спонзорот: Хотел  “ КАЛИН“ – Лазарополе,
ве покануваат   со некој член од вашето семејство Да земете учество на
Прв  Карате семинар за почетници “ ИЛИНДЕНСКИ ДЕНОВИ’’- Лазарополе
01 до 05 Август 2018 - Хотел  “КАЛИН’’   
Семинарот е бесплатен, за популаризација на спортски активности кај сите возрасти и  во чест на приемот на карате спортот  како олимписки спорт. Со него и спортски се обележуваат Илинденските денови.
Тренинзите  ќе  се одржуваат два пати дневно во презентациската сала во хотелот Калин со површина над 150 квадрати. Некои од тренинзите ќе се одржат и на отворено.
Учесниците треба да бидат во обична  спортска опрема ( на пример долна тренерка и маица)
 и чисти патики  наменети само за тренингот.
Пријава : На семинарот можат да се пријават деца постари од 6 години, младинци и возрасни. За напомена, во повеќето клубови во Македонија , а посебно во најголемиот Карате Клуб “ЈКС Центар Самурај “- Скопје и родители вежбаат со децата .
 Првиот тренинг се предвидува да започне во 10, 30 часот на 1 август . Понатаму: 
- претпладневните тренинзи ќе почнуваат  од 10,30 ч., 
- попладневните тренинзи ќе почнуваат  од 17,30 ч.
Што после семинарот: Децата, младинците па и возрасните кои  за време на нивниот летен престој во  прекрасната природа на висина од 1350 м. на која се наоѓа Лазарополе , земат учество на тренинзите во  почетничката школа на семинарот може и понатаму да продолжат да вежбаат во еден од 22 – та клуба низ Македонија,  членки на ЈКС Македонија, а се наоѓаат во близина на нивното место на живеење. ЈКС Македонија  го практикува Шото карате стилот како член на Јапан Карате Шото Федерацијата од Токио.
Инструктор на семинарот ќе биде:   Дракуловски Живко, 8Дан , ЈКС Македонија Шихан ( главен инструктор).
 Диплома: Секој учесник кој ќе ги посети поголемиот број тренинзи ќе добие сертификат, диплома за учество.
Постари појаси: Ако на летовање во Лазарополе има и каратисти кои веќе имаат некој појас, за нив ќе се организира посебна група. Организаторот ќе обезбеди   ПРИДРУЖНИ РЕКВИЗИТИ ЗА КАРАТЕ,    ФОКУСЕРИ и др.
 Ќе биде обезбедена и  АУДИО – ВИДЕО ОПРЕМА  за забава и за проекција на карате филмови и карате снимки од натпревари  во посебен вечерен термин. 
ЈКС Македонија има 19 годишна традиција на одржување на летен семинар во Охрид и двогодишна во Аспровалта – Грција, како и петгодишна традиција на зимски семинар во Пониква – Кочани.   
Семинарот во Лазарополе за учесниците со појаси и инструкторот  е и подготовка за   септември кога се одржува  : “III Двоен СЕМИНАР на МАСАО КАГАВА“ , 9 Дан , Скопје, Општина Аеродром 12 – 16 09 2018, кој е главен тренер на јапонската национална олимписка репрезентација и Шихан на Јапан Карате Шото Федерација. За повеќе информации за карате вештината во прилог е и флаерот за упис на КК Самурај од Скопје.
За  информации: ЈКС МАКЕДОНИЈА,  Претседател   DRAKULOVSKI ZHIVKO, 8 DAN,  070 268469// Пријава во Лазарополе :Влатко Дракуловски- 071 397966

ТЕШКИОТ ЖИВОТ НА ЛАЗОРОВЕЦОТ

Povratesko,s. Lazaropole

Macedonia Time Lapse - Sunset after Snowfall HD - Lazoropole - Kolevski Voislav - Vojce

Macedonia Time Lapse - Panorama of Lazoropole HD *** Kolevski Voislav - Vojce

ИЛИНДЕН 2012_МАЈОВЦИ_МАНУКОТ

Lazaropole Sokolica Лазарополе Соколица

Крсте Коловски - автор на фреските од Св. Димитрија

Св. Јован Бигорски

Св. Јован Бигорски
www.bigorski.org.mk

MAKEDONIJA PAT

MAKEDONIJA PAT
МАКЕДОНИЈА ПАТ

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана

Македонско Друштво "ИЛИНДЕН"-Тирана
www.ilinden-tirana.com

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!

Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река!
Да го спасиме сливното подрачје на Мала Река! ДАДЕТЕ ВАШ ПРИДОНЕС, ПОТПИШЕТЕ ЈА ПЕТИЦИЈАТА! Save Nacional Park Mavrovo!!! Make your contribution please SIGN THE PETITION!

Blog Post